Sachr dort
80 min.
Ingredience
- 1kusCukr vanilka
- 445gramůČokoláda hořká
- 195gramůMáslo čerstvé
- 165gramůCukr moučkový
- 9kusůVejce slepičí
- 300gramůCukr krupice
- 195gramůMouka polohrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 175C.
- 2Máslo necháme změknout a utřeme se 165g cukru do pěny. Postupně přidáme žloutky a 195g čokolády. Poté vmícháme sníh ušlehaný z bílků, nakonec přidáme mouku a těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme.
- 3Pečeme asi 60minut.
- 4Mezitím připravíme polevu. Cukr svaříme s vodou, mírně zchladíme a vmícháme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí.
- 5Upečený korpus necháme vychladnout, podélně přepůlíme, potřeme částí polevy, sestavíme a na povrch rozetřeme zbytek polevy. Necháme ztuhnout a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.