Sachr dort

80 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
35 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 175C.
  • 2
    Máslo necháme změknout a utřeme se 165g cukru do pěny. Postupně přidáme žloutky a 195g čokolády. Poté vmícháme sníh ušlehaný z bílků, nakonec přidáme mouku a těsto vlijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a uhladíme.
  • 3
    Pečeme asi 60minut.
  • 4
    Mezitím připravíme polevu. Cukr svaříme s vodou, mírně zchladíme a vmícháme čokoládu. Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí.
  • 5
    Upečený korpus necháme vychladnout, podélně přepůlíme, potřeme částí polevy, sestavíme a na povrch rozetřeme zbytek polevy. Necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.