Sachrdort
65 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka polohrubá
- 350gramůJablka
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 2lžičkyCitronová kůra
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
3 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Plech s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nastrouháme nahrubo.
- 3V míse utřeme změklé máslo s cukrem, vmícháme vejce, vanilkové cukry, kakao, citronovou kůru, jablka a mouku smíchanou s kypřicím práškem.
- 4Těsto rovnoměrně rozprostřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Zda je upečené zjistíme vpíchnutím naostřené špejle. Pokud se těsto nelepí, je upečené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.