Sachrový dortový korpus
55 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 30gramůKakao - prášek
- 60gramůMouka polohrubá
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 5kusůVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1579 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
87 g
Sacharidy
167 g
Vláknina
12 g
Cukr
100 g
Postup přípravy
- 1Máslo ušleháme do pěny a přidáme polovinu cukru a kakaový prášek. Za stálého šlehání přidáváme postupně žloutky.
- 2V čisté nádobě ušleháme pevný sníh z bílků a postupně do něj zašleháme zbylý cukr. Máslový krém smícháme se sněhem a přisypeme mouku.
- 3Těsto naplníme do dortové formy a pečeme v mírné troubě. Když dort vyběhne, dopékáme v teplejší troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.