Sachrův dort

70 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
406 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo s cukrem utřeme, bílky vyšleháme s cukrem.
  • 2
    Rozpustíme 130g čokolády.
  • 3
    Smícháme utřené máslo a cukr s vyšlehanými bílky, rozpuštěnou čokoládou, moukou a žloutky.
  • 4
    Formu vymažeme a naplníme těstem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.
  • 5
    Ve vodní lázni rozpustíme 200g čokolády na vaření.
  • 6
    Po vychladnutí korupus opatrně rozřežeme na 3 pláty a potřeme meruňkovou marmeládou. Vršek nepotíráme, jen zalijeme čokoládou.
  • 7
    Dort před podáváním necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.