Šalamounova buchta
35 min.
Ingredience
- 440gramůCukr krupice
- 250gramůHera
- 2lžíceKakao
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 60mililitrůRum
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- 2Do hrnce nasypeme cukr, přidáme 250 ml vody, heru, kakao a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nepropojí. Pak ze směsi odebereme 180 ml a odložíme stranou. Do zbylé směsi přimícháme mouku, vejce, prášek do pečiva, promícháme a nalijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
- 3Po upečení koláč vyjmeme. Do zbylé směsi přimícháme rum a polevou přelijeme koláč. Sypeme umletými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.