Šalamounova buchta

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2
    Do hrnce nasypeme cukr, přidáme 250 ml vody, heru, kakao a za stálého míchání zahříváme, dokud se vše nepropojí. Pak ze směsi odebereme 180 ml a odložíme stranou. Do zbylé směsi přimícháme mouku, vejce, prášek do pečiva, promícháme a nalijeme na vymazaný plech, vložíme do trouby a pečeme 25 minut.
  • 3
    Po upečení koláč vyjmeme. Do zbylé směsi přimícháme rum a polevou přelijeme koláč. Sypeme umletými vlašskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.