Salát ceviche s melounem
15 min.
Ingredience
- 2kusyCitrony
- 3kusyLimetka
- 2kusyPomeranče
- 1kusChilli paprička
- 1kusCibule červená
- 1lžíceZázvor mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 15gramůKoriandr čerstvý
- 280gramůTreska aljašská
- 200gramůMeloun vodní
- 250gramůRajčata Cherry
- 1kusAvokádo
- 100gramůRukola
- 120gramůProsciutto sušené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
423 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
15 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Rybu nakrájíme na tenké proužky nebo kostičky – podle chuti.
- 2Meloun nakrájíme na kostky asi 2 cm velké.
- 3Rajčátka přepůlíme.
- 4Avokádo oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 5Nyní si připravíme marinádu – vymačkáme šťávu ze všech citrusů, přidáme do ní nasekanou chilli papričku, cibuli na jemno, polovinu nasekaného koriandru, zázvor, kokosové máslo – rozpuštěné. Do této marinádu naložíme aspoň na hodinu rybu.
- 6Do mísy dáme zbylý koriandr, rajčata, meloun, rajčata, avokádo, rukolu, prosciutto a lehce promícháme. Přidáme rybu i s marinádou a znovu promícháme.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 15. 4. 2017
Salát ceviche s melounem
Výborný salát na letní dny 😋