Salát fenyklový s mátou
25 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 2kusyPomeranče
- 1kusOkurka salátová
- 1lžíceMáta
- 1lžíceOlej olivový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Vnější listy fenyklu odkrojíme, hlízu nakrájíme na tenké plátky, dáme do misky s vodou a přidáme citronovou šťávu.
- 2Nastrouháme kůru z pomerančů, zbytky kůry odkrojíme a pomeranč rozdělíme na dílky. Děláme to nad miskou, abychom zachytili šťávu.
- 3Okurku nakrájíme na kolečka a poté na čtvrtky.
- 4Smícháme na servírovací míse fenykl, dílky pomeranče, pomerančovou kůru a šťávu. Okurku a mátu přidáme ke směsi fenyklu a pomeranče.
- 5Přelijeme salát olivovým olejem a promícháme.
- 6Oloupeme uvařená vejce natvrdo, nakrájíme na čtvrtiny a ozdobíme jimi salát.
- 7Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.