Salát mangový

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
2 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do studené vody namočíme krátce oloupané a na proužky nakrájené mango, aby se odstranil sirup. Smícháme pokrájenou chilli papričku, šalotky, sójovou omáčku a citronovou šťávu. Mango necháme okapat a smícháme s kaštany.
  • 2
    Meloun postavíme na rovný povrch. Nůž přiložíme vodorovně ke slupce, držíme ho a na místě otáčíme melounem kolem osy, abychom dokola vyznačili středovou čáru. Kolmo na tuto část vyznačíme 2,5cm širokou rukojeť přes vršek melounu. Podle čar provedeme pro rukojeť první vertikální řez. Prořízneme druhou stranu rukojeti. Podle středové čáry prořízneme rovný okraj.
  • 3
    Vydlabeme lžící dužinu, aby byl okraj čistý a obložíme listy hlávkového salátu a koriandru.
  • 4
    Naplníme mangovou směsí, přelijeme zálivkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.