Salát Monte Christo
35 min.
Ingredience
- 200gramůKrabí tyčinky
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 1špetkaEstragon
- 0,75šálekBrambory vařené
- 0,75šálekŽampiony čerstvé
- 0,75šálekMajonéza
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusSalát hlávkový
- 0,75šálekSýr Ementál (Primátor)
- 350mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Dvě vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
- 2V misce smícháme krabí tyčinky nakrájené na špalíčky (nebo krabí maso), na kostičky nakrájené vařené brambory, na plátky nakrájené žampiony, nastrouhaný sýr a nasekaná uvařená vejce.
- 3Připravíme zálivku smícháním majonézy, hořčice a estragonu. Vmícháme ji ke krabím špalíčkům a vše zlehka promícháme.
- 4Omyté a osušené salátové listy natrháme na kousky a rozložíme na plochou mísu. Navršíme na ně salát, ozdobíme dílky omytých rajčat a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.