Salát ovocný Bristol

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
14 g
Cukr
94 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slupku z pomeranče opatrně sloupneme a nakrájíme ji na úzké proužky. V malém množství vroucí vody ji vaříme 4 minuty, dokud nezměkne. Scedíme a uschováme vodu. Vymačkáme oloupaný pomeranč a přidáme šťávu z 1 pomeranče.
  • 2
    Pergamenový papír rozložíme na vál. Rozehřejeme v hrnci cukr, dokud se nerozpustí a potom zahříváme dál, dokud nezezlátne. Polovinu karamelu nalijeme na papír na pečení, aby ztuhl.
  • 3
    Ke zbylému karamelu přidáme pomerančovou šťávu a 1,5 dl vody z pomerančové kůry. Zahřejeme, aby se roztavil a přidáme víno. Poté odstavíme.
  • 4
    Oloupeme hrušky a jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na větší kousky a dáme do karamelového sirupu. Přivedeme k varu a 4 minuty dusíme, dokud nezačnou měknout - ve středu by měly být tvrdé. Ovoce přendáme do mísy. Zbylé pomeranče oloupeme a zbavíme je blan. Oddělíme jednotlivé dílky a přidáme k ostatnímu ovoci. Jahody překrojíme na polovinu a přidáme též k ovoci.
  • 5
    Do sirupu dáme proužky pomerančové kůry a povaříme 1 minutu. Sirup nalijeme na ovoce, necháme vychladnout, roztlučeme karamel a ovoce jím posypeme.
  • 6
    Chladíme, dokud nebudeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.