Salát ovocný Bristol
50 min.
Ingredience
- 4kusyPomeranče
- 175gramůCukr krystal
- 4lžíceVoda pitná
- 1,5decilitryVíno bílé
- 4kusyHrušky
- 4kusyJablka
- 125gramůJahody zahradní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
14 g
Cukr
94 g
Postup přípravy
- 1Slupku z pomeranče opatrně sloupneme a nakrájíme ji na úzké proužky. V malém množství vroucí vody ji vaříme 4 minuty, dokud nezměkne. Scedíme a uschováme vodu. Vymačkáme oloupaný pomeranč a přidáme šťávu z 1 pomeranče.
- 2Pergamenový papír rozložíme na vál. Rozehřejeme v hrnci cukr, dokud se nerozpustí a potom zahříváme dál, dokud nezezlátne. Polovinu karamelu nalijeme na papír na pečení, aby ztuhl.
- 3Ke zbylému karamelu přidáme pomerančovou šťávu a 1,5 dl vody z pomerančové kůry. Zahřejeme, aby se roztavil a přidáme víno. Poté odstavíme.
- 4Oloupeme hrušky a jablka, zbavíme jádřinců, nakrájíme na větší kousky a dáme do karamelového sirupu. Přivedeme k varu a 4 minuty dusíme, dokud nezačnou měknout - ve středu by měly být tvrdé. Ovoce přendáme do mísy. Zbylé pomeranče oloupeme a zbavíme je blan. Oddělíme jednotlivé dílky a přidáme k ostatnímu ovoci. Jahody překrojíme na polovinu a přidáme též k ovoci.
- 5Do sirupu dáme proužky pomerančové kůry a povaříme 1 minutu. Sirup nalijeme na ovoce, necháme vychladnout, roztlučeme karamel a ovoce jím posypeme.
- 6Chladíme, dokud nebudeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.