Salát papájový
10 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaChilli paprička
- 1kusSalát hlávkový
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 2kusyPapaya
- 2kusyRajčata
- 25gramůArašídy
- 4kusyCibulka jarní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
292 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
13 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Ušleháme rybí omáčku, olej, citronovou šťávu, chilli papričky a cukr. Dáme stranou, občas zamícháme, aby se cukr rozpustil.
- 2Nastrouháme bílé zelí a dáme na servírovací mísu. Papáju oloupeme a překrojíme na poloviny. Vydlabeme jádra, dužinu nakrájíme na tenké plátky. Narovnáme na směs salátu a zelí.
- 3Do misky s vroucí vodou namočíme na minutu rajčata, poté je oloupeme, odstraníme semínka a nasekáme dužinu. Dáme na salát.
- 4Posypeme nakrájenými jarními cibulkami, arašídy. Zálivku ušleháme a přelijeme jí salát.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.