Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou
25 min.
Ingredience
- 3lžíceDýňová semínka
- 2lžíceSlunečnice - semena
- 200gramůDýně Hokkaidó
- 200gramůSýr kozí
- 200gramůKompot ananasový
- 1lžíceSherry brandy
- 5decilitrůVoda pitná
- 1lžičkaPepř citronový
- 1kusČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Dýňová semínka pokrájíme na poloviny a spolu se slunečnicovými loupanými semínky je v teflonové pánvi opražíme (1-2 minuty) nasucho dozlatova. Odložíme je do misky.
- 2Omyjeme a osušíme oranžovou dýni. Rozkrojíme ji na polovinu, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni nakrájíme na plátky silné asi 3 cm, oloupeme je a z plátků nakrájíme kostky. Dáme je do síta. Kozí sýr nakrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm). Ananasový kompot scedíme, šťávu zachytíme.
- 3V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody a dýňové kostky vaříme nad parou do poloměkka, přibližně 5 minut. Dáme je do mísy a promícháme s ananasem, sýrem, citrónovým pepřem, 6 lžícemi ananasové šťávy a přimícháme lžíci Sherry brandy. Necháme 15-20 minut v chladu odležet.
- 4Omyjeme čekankové listy, které ozdobně rozložíme na talíře. Na listy dáme vychlazené kostky dýně se sýrem a ananasem. Přelijeme zbývající šťávou, posypeme semínky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.