Salát s oranžovou dýní a červenou čekankou

25 min.
Itálie

Ingredience

    • 3lžíceDýňová semínka
    • 2lžíceSlunečnice - semena
    • 200gramůDýně Hokkaidó
    • 200gramůSýr kozí
    • 200gramůKompot ananasový
    • 1lžíceSherry brandy
    • 5decilitrůVoda pitná
    • 1lžičkaPepř citronový
    • 1kusČekanka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
270 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
4 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýňová semínka pokrájíme na poloviny a spolu se slunečnicovými loupanými semínky je v teflonové pánvi opražíme (1-2 minuty) nasucho dozlatova. Odložíme je do misky.
  • 2
    Omyjeme a osušíme oranžovou dýni. Rozkrojíme ji na polovinu, vydlabeme semínka a vlákna. Dýni nakrájíme na plátky silné asi 3 cm, oloupeme je a z plátků nakrájíme kostky. Dáme je do síta. Kozí sýr nakrájíme na kostičky (1.5 x 1.5 cm). Ananasový kompot scedíme, šťávu zachytíme.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu 5 dl vody a dýňové kostky vaříme nad parou do poloměkka, přibližně 5 minut. Dáme je do mísy a promícháme s ananasem, sýrem, citrónovým pepřem, 6 lžícemi ananasové šťávy a přimícháme lžíci Sherry brandy. Necháme 15-20 minut v chladu odležet.
  • 4
    Omyjeme čekankové listy, které ozdobně rozložíme na talíře. Na listy dáme vychlazené kostky dýně se sýrem a ananasem. Přelijeme zbývající šťávou, posypeme semínky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.