Salát s vepřovým masem a mátou
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 40gramůZázvor celý
- 2kusyChilli paprička
- 500gramůVepřové maso libové
- 60gramůMáta
- 20gramůCukr třtinový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 250gramůSalát ledový
- 200gramůOkurka salátová
- 50gramůŘeřicha
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
43 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozpálíme olej na wok pánvi a vsypeme cibuli nasekanou nadrobno, nakrájený zázvor a chilli papričku. Za stálého míchání 3 minuty restujeme.
- 2Přidáme vepřové maso nakrájené na slabé nudličky a opečeme asi 5 minut dohněda.
- 3Vmícháme nasekanou mátu, cukr, sójovou omáčku, citronovou šťávu a rybí omáčku. Necháme dusit 5 minut, dokud maso není dokonale měkké.
- 4Na servírovací mísu rozložíme listy ledového salátu, dlouhé plátky okurky, na to navršíme masovou směs a posypeme snítkami řeřichy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.