Salát se zázvorem

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusGrapefruity
    • 1kusPomeranče
    • 1kusLimetka
    • 50gramůKumkvát
    • 1kusCitrony
    • 150mililitrůZázvorové pivo
    • 3lžičkyCukr třtinový
    • 100gramůZázvor nakládaný
    • 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odřízneme vrchní a spodní část grapefruitu a pomeranče. Oloupeme a držíme nad mísou, abychom zachytili vykapávající šťávu a jednotlivé dílky oddělíme od blanek. Šťávu uchováme.
  • 2
    Na pánvičku dáme limetkovou kůru a kumkváty. Přilijeme 150 ml vody. Mírně vaříme 10 minut, poté kumkváty přidáme k ostatnímu ovoci a limetkovou kůru osušíme. Tekutinu uchováme, přidáme k ní citronovou šťávu, cukr, šťávu z ovoce a zázvorové pivo. Zahříváme, dokud se cukr nerozpustí.
  • 3
    Směsí přelijeme ovoce a přimícháme nasekaný zázvor.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.