Salát z bílého zelí s pomerančovou zálivkou a papájou

17 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malou očištěnou hlávku zelí rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme na tenké kroužky. Omytou zralou papaju (je sladká) rozkrojíme na poloviny, vydlabeme semínka, oloupeme ji, nakrájíme na menší kostky a přidáme do mísy k zelí.
  • 2
    Připravíme si zálivku: z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme do ní lžíci medu, bílý pepř a mleté chilli. Zálivku dobře rozmícháme. Salát přelijeme zálivkou až před podáváním.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.