Salát z bílého zelí s pomerančovou zálivkou a papájou
17 min.
Ingredience
- 300gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule lahůdková
- 1kusPapája zralá
- Zálivka
- 1kusPomeranče
- 1lžíceMed akátový
- 2špetkyPepř bílý
- 1špetkaChilli koření mleté
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
86 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Malou očištěnou hlávku zelí rozpůlíme, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme na tenké kroužky. Omytou zralou papaju (je sladká) rozkrojíme na poloviny, vydlabeme semínka, oloupeme ji, nakrájíme na menší kostky a přidáme do mísy k zelí.
- 2Připravíme si zálivku: z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme do ní lžíci medu, bílý pepř a mleté chilli. Zálivku dobře rozmícháme. Salát přelijeme zálivkou až před podáváním.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.