Salát z červeného zelí se švestkami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme.
  • 2
    Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty.
  • 4
    Švestky slijeme a přimícháme k zelí.
  • 5
    Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián.
  • 6
    Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.