Salát z červeného zelí se švestkami
35 min.
Ingredience
- 750gramůZelí hlávkové červené
- 5gramůSůl
- 1lžíceCukr třtinový
- 500gramůŠvestky
- 2lžičkyOcet
- 1lžičkaSkořice mletá
- 30gramůOřechy vlašské
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceOlej z vlašských ořechů
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžičkyTymián
- 4lžíceSirup javorový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na tenké nudličky a smícháme se lžící soli a třtinovým cukrem. Pořádně promícháme.
- 2Švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky.
- 3Javorový sirup svaříme s octem, přidáme skořici a nakonec švestky. Podusíme 3 minuty.
- 4Švestky slijeme a přimícháme k zelí.
- 5Štávu ze švestek zredukujeme na polovinu, přidáme oba oleje a tymián.
- 6Zelí zalijeme šťávou a ozdobíme nasekanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.