Salát z garnátů a pomela

30 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vodu a přivedeme ji k varu, ponoříme garnáty a přibližně 3 minuty je vaříme. Poté vodu slijeme a necháme garnáty vychladnout.
  • 2
    Mezitím oloupeme pomelo,a naporcujeme na čtvrtky. Dílky pomela zbavíme slupky, nakrájíme na malé kousky.
  • 3
    Ve větší misce opatrně smícháme pomelo, garnáty, pražený kokos, šalotku, chilli papričky, mátu a listy koriandru.
  • 4
    Na zálivku použijeme rybí omáčku, limetkovou šťávu, cukr a chilli papričky.
  • 5
    Těsně před podáváním přelijeme salát zálivkou a lehce promícháme, aby se chuť promíchala. Posypeme kolečky šalotky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.