Salát z garnátů a vepřového masa pro alergiky na laktózu, vejce, ořechy a lepek
70 min.
Ingredience
- 4kusyRýžový papír
- 1kusSalát hlávkový
- 30gramůTěstoviny Vermicelli
- 1kusMrkev kořen
- 115gramůVepřové maso libové
- 30gramůFazole mungo
- 50gramůThajská bazalka
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 50gramůMáta
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
146 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
109 mg
Postup přípravy
- 1Podle návodu na obalu uvaříme rýžové vermicelli. Vepřové maso pokrájíme na kousky a uvaříme. Mrkev omyjeme, oškrábeme a pokrájíme na tenké nudličky. Čtyři salátové listy rozdělíme na poloviny.
- 2Do větší ploché mísy vlijeme vlažnou vodu a namočíme do ní asi na 20 sekund plátky rýžového papíru. Pokládáme je na utěrku.
- 3Na okraj plátku rýžového papíru položíme polovinu salátového listu. Na salátový list dáme lžíci rýžových vermicelli, trochu mrkvových nudliček, vepřového masa, fazolových výhonků a lístek thajské bazalky.
- 4Zvedneme roh plátku rýžového papíru a přetočíme přes obsah. Založíme po stranách, aby vznikl pevný váleček.
- 5Na část umístěnou hned po zatočení vložíme 3 garnáty, lístek koriandru a máty. Dotočíme závitek, aby byly vidět garnáty i lístky bylinek. Rýžový papír stočíme do válečku a posledním skladem umístíme na tác, aby se závitek sám vlastní vahou slehl. Položíme na něj navlhčenou utěrku, která na něm bude ležet, než vytvoříme další závitek. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.