Salát z jablek s rozinkami

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
8 g
Cukr
45 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče řádně omyjeme, z jednoho nastrouháme kůru a z obou vymačkáme šťávu. Obojí dáme do hlubší mísy, přidáme oloupaný a nastrouhaný zázvor, sušená jablka, skořici, muškátový oříšek, 2 lžíce hruškového sirupu, citronovou esenci a horkou vodou spařené rozinky. Zamícháme a marinádu necháme hodinu v pokojové teplotě rozležet. Občas marinádu promícháme.
  • 2
    Mezitím omyjeme jablka, neoloupaná rozčtvrtíme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky a přidáme do marinády. Nakonec do salátu přisypeme hrubě nasekané ořechy a vše promícháme.
  • 3
    Jogurt smícháme se zbylým hruškovým sirupem, přidáme 20 g cukru, rozmícháme, nalijeme do džbánku a servírujeme k salátu jako dresink.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.