Salát z ledence

28 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1130 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
115 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
267 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi Wok rozpálíme 2,5 cm oleje. V něm 3-4 minuty smažíme na kostičky nakrájenou šalotku, až získá zlatavou barvu. Pozor na připálení. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme okapat na papírové ubrousky.
  • 2
    Lusky ledence nakrájíme našikmo na proužky. Asi 30 vteřin je blanšírujeme ve vařící vodě a hned potom vložíme do ledové vody, aby zkřehly. Vyndáme je a necháme okapat.
  • 3
    Přidáme vařené kuřecí maso pokrájené na kousky, citronovou trávu (pouze bílá nadzemní část nakrájená na kolečka), sušené garnáty, přilijeme rybí omáčku, limetovou šťávu, posypeme chilli paprikou nasekanou nadrobno a polovičním množstvím solených pražených burských oříšků. Zamícháme lžící a dokořeníme.
  • 4
    Ledencový salát naložíme do misky, zakapeme kokosovým mlékem a posypeme smaženou šalotkou a zbylými burskými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.