Salát z ledence
28 min.
Ingredience
- 75gramůŠalotka
- 175gramůLedenec nachový
- 55gramůKuřecí maso vařené
- 2lžíceGarnát obecný
- 2lžíceOmáčka rybí
- 55gramůOřechy burské pražené
- 125mililitrůMléko kokosové
- 3lžíceLimetková šťáva
- 1hrnekOlej rostlinný
- 1kusCitronová tráva
- 0,5kusChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1130 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
115 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
267 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi Wok rozpálíme 2,5 cm oleje. V něm 3-4 minuty smažíme na kostičky nakrájenou šalotku, až získá zlatavou barvu. Pozor na připálení. Vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme okapat na papírové ubrousky.
- 2Lusky ledence nakrájíme našikmo na proužky. Asi 30 vteřin je blanšírujeme ve vařící vodě a hned potom vložíme do ledové vody, aby zkřehly. Vyndáme je a necháme okapat.
- 3Přidáme vařené kuřecí maso pokrájené na kousky, citronovou trávu (pouze bílá nadzemní část nakrájená na kolečka), sušené garnáty, přilijeme rybí omáčku, limetovou šťávu, posypeme chilli paprikou nasekanou nadrobno a polovičním množstvím solených pražených burských oříšků. Zamícháme lžící a dokořeníme.
- 4Ledencový salát naložíme do misky, zakapeme kokosovým mlékem a posypeme smaženou šalotkou a zbylými burskými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.