Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami

70 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
8 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nudle necháme 30 minut namáčet v horké vodě. Olihně očistíme a nakrájíme na prstýnky, z krevet odstraníme hlavičky a krunýře. Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Postupně v něm uvaříme každý druh mořských plodů zvlášť, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme.
  • 2
    Nudle scedíme a nastříháme na cca 5 cm dlouhé kousky. Dáme do servírovací mísy, přidáme nastrouhanou okurku, nadrobno nasekanou citronovou trávu a limetkové listy, na tenké plátky nakrájenou šalotku, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, koriandr, natrhanou mátu a nasekané chilli papričky bez semínek.
  • 3
    Směs zakápneme limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Důkladně promícháme, přidáme mořské plody, dozdobíme snítkami koriandru a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.