Salát z mořských plodů s nudlemi a bylinkami
70 min.
Ingredience
- 250mililitrůVývar rybí
- 350gramůOlihně
- 50gramůNudle skleněné
- 1kusCitronová tráva
- 2kusyLimetka kafrová
- 2kusyŠalotka
- 1kilogramMušle slávky
- 2kusyCibulka jarní
- 12kusůMáta
- 4kusyChilli paprička
- 1kusLimetka
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 3lžíceOmáčka rybí
- 12kusůKrevety tygří - loupané
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
519 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
8 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nudle necháme 30 minut namáčet v horké vodě. Olihně očistíme a nakrájíme na prstýnky, z krevet odstraníme hlavičky a krunýře. Vývar vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Postupně v něm uvaříme každý druh mořských plodů zvlášť, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme.
- 2Nudle scedíme a nastříháme na cca 5 cm dlouhé kousky. Dáme do servírovací mísy, přidáme nastrouhanou okurku, nadrobno nasekanou citronovou trávu a limetkové listy, na tenké plátky nakrájenou šalotku, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, koriandr, natrhanou mátu a nasekané chilli papričky bez semínek.
- 3Směs zakápneme limetkovou šťávou a rybí omáčkou. Důkladně promícháme, přidáme mořské plody, dozdobíme snítkami koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.