Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy

15 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
40 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
998 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
  • 2
    Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
  • 3
    V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.