Salát z okurky a mořské řasy pro alergiky na lepek, laktózu, vejce a ořechy
15 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 3kusyCibulka jarní
- 15gramůŘasa Wakame
- Na zálivku
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 2lžíceOmáčka sójová
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
40 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
998 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vložíme řasu wakame do misky, zalijeme vlažnou vodou a necháme ji asi 15 minut nasáknout. Osušíme a odkrájíme stonky. Nakrájíme řasu na nudličky. Okurku omyjeme, oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostičky. Omyté jarní cibulky pokrájíme na kolečka.
- 2Všechny pokrájené suroviny smícháme v misce.
- 3V menší misce smísíme rýžové víno, rýžový ocet, sójovou omáčku a med. Zálivkou zalijeme směs okurky s řasami a cibulkou. Lehce promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.