Salát z ovesných vloček a ovoce
20 min.
Ingredience
- 100gramůOvesné vločky
- 1kusPomeranče
- 1kusBanány
- 4decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 60mililitrůMed včelí
- 50gramůOřechy lískové
- 1decilitrDžus pomerančový
- 0,5decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
6 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky zalijeme pomerančovým džusem zředěným vodou a necháme nasáknout. Mezitím důkladně omyjeme pomeranč a nastrouháme z něj kůru. Zbytek kůry oloupeme a dílky pomeranče nakrájíme na malé kousky.
- 2Banán nakrájíme na kostičky a všechno ovoce, kůru i vločky a med smícháme v míse. Rozdělíme do pohárů, zalijeme hustou smetanou, posypeme nasekanými ořechy a dáme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.