Salát z ovesných vloček se švestkami
10 min.
Ingredience
- 120gramůVločky ovesné
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceMed včelí
- 25gramůŠvestky sušené
- 20gramůOřechy vlašské
- 2decilitryZakysaná smetana
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky necháme přes noc namočené ve vodě s citronovou šťávou.
- 2Sušené švestky namočíme na 30 minut do vody, pak je necháme okapat, zbavíme pecek a rozkrájíme na menší kousky.
- 3Namočené vločky v případě potřeby scedíme, v míse je smícháme s kousky švestek a zakysanou smetanou, podle chuti přidáme med.
- 4Vločkový salát rozdělíme do misek, posypeme jemně nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.