Salát z ovoce s mučenkovou pěnou

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
72 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme a rozpůlíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Pomeranče okrájíme, dílky krájíme tak, aby nezbyla průsvitná dělící slupka. Šťávu zachytíme do misky.
  • 3
    Oloupané kiwi rozkrájíme příčně na kolečka.
  • 4
    Omytou nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na plátky, očištěné a omyté jahody rozpůlíme.
  • 5
    Z rozpůleného melounu odstraníme semena, z dužniny vykrájíme kuličky nebo kolečka. Zbytek dužniny rozmixujeme, smícháme s pomerančovou i limetkovou šťávou a s cukrem. Směsí přelijeme ovoce v míse a dáme vychladit.
  • 6
    Vinnou pěnu vytvoříme následovně: žloutky vložíme do nerezové misky, přidáme cukr, mučenkový likér a sirup, poté šleháme, dokud nevznikne krémovitá pěna. Mísu následně ještě vložíme do horké lázně a šleháme, dokud se pěna neprohřeje. Vychlazený salát pak pěnou před podáváním přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.