Salát z ovoce s mučenkovou pěnou
35 min.

Ingredience
- 2kusyJablka
- 2kusyPomeranče
- 1kusNektarinka
- 2kusyKiwi
- 0,5decilitrPomerančová šťáva
- 0,5decilitrLimetková šťáva
- 3lžíceCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrSirup mučenkový
- 2lžíceMučenkový likér
- 0,5kusMeloun vodní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
8 g
Cukr
72 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme a rozpůlíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na plátky.
- 2Pomeranče okrájíme, dílky krájíme tak, aby nezbyla průsvitná dělící slupka. Šťávu zachytíme do misky.
- 3Oloupané kiwi rozkrájíme příčně na kolečka.
- 4Omytou nektarinku rozpůlíme, zbavíme pecek a pokrájíme na plátky, očištěné a omyté jahody rozpůlíme.
- 5Z rozpůleného melounu odstraníme semena, z dužniny vykrájíme kuličky nebo kolečka. Zbytek dužniny rozmixujeme, smícháme s pomerančovou i limetkovou šťávou a s cukrem. Směsí přelijeme ovoce v míse a dáme vychladit.
- 6Vinnou pěnu vytvoříme následovně: žloutky vložíme do nerezové misky, přidáme cukr, mučenkový likér a sirup, poté šleháme, dokud nevznikne krémovitá pěna. Mísu následně ještě vložíme do horké lázně a šleháme, dokud se pěna neprohřeje. Vychlazený salát pak pěnou před podáváním přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.