Salát z pomerančů a jahod

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z pomerančů oloupeme kůru, odstraníme bílou kůži a rozebereme je na dílky. Jednotlivé dílky oloupeme. Šťávu, která se uvolní při loupání, zachytíme do misky. Omyjeme jahody a pokrájíme je na poloviny.
  • 2
    Na talířky do vějíře naskládáme dílky pomeranče a jahod.
  • 3
    V misce si smícháme rum se šťávou vymačkanou z poloviny citronu a zachycenou pomerančovou šťávou a vložíme cukr. Promícháme, aby se cukr úplně rozpustil a zakapeme šťávou ovoce. Necháme 4 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme ovoce nasekanými mátovými lístky.
  • 4
    Ušleháme v misce do tuha smetanu s vanilkovým cukrem a dochutíme ji pomerančovým likérem. Podáváme odděleně od salátu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.