Salát z pomerančů a jahod
30 min.
Ingredience
- 6kusůPomeranče
- 400gramůJahody zahradní
- 1lžíceCukr krupice
- 2centilitryRum bílý
- 50gramůMáta
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr vanilka
- 2centilitryLikér pomerančový
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
10 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Z pomerančů oloupeme kůru, odstraníme bílou kůži a rozebereme je na dílky. Jednotlivé dílky oloupeme. Šťávu, která se uvolní při loupání, zachytíme do misky. Omyjeme jahody a pokrájíme je na poloviny.
- 2Na talířky do vějíře naskládáme dílky pomeranče a jahod.
- 3V misce si smícháme rum se šťávou vymačkanou z poloviny citronu a zachycenou pomerančovou šťávou a vložíme cukr. Promícháme, aby se cukr úplně rozpustil a zakapeme šťávou ovoce. Necháme 4 hodiny vychladit. Před podáváním posypeme ovoce nasekanými mátovými lístky.
- 4Ušleháme v misce do tuha smetanu s vanilkovým cukrem a dochutíme ji pomerančovým likérem. Podáváme odděleně od salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.