Salát z tropického ovoce

25 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
155 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na poloviny rozkrojíme papáju a vyndáme zrníčka. Obě poloviny oloupeme a na plátky nakrájíme dužinu. Dáme do mísy.
  • 2
    Rozpůlíme granátové jablko a vyndáme dužinu se semínky. Zbytek plodu nepoužíváme. Dužinu rozkrojíme na kostky a se semínky přidáme do mísy. Nad mísou podržíme plody rambutanu, otevřeme nožem a oloupeme. Dužinu nakrájíme na plátky a přidáme do mísy k ovoci. Oloupeme a nakrájíme kiwi a též přidáme do mísy.
  • 3
    Dva ze tří pomerančů oloupeme, odstraníme dužinu a nakrájíme na kousky, přidáme též do mísy. Přidáme konzervované liči a vše promícháme. Zbylý pomeranč vymačkáme do mísy, přidáme šťávu z liči a promícháme.
  • 4
    Šťávou s mandlovou příchutí přelijeme ovoce a salát necháme několik hodin v lednici marinovat.
  • 5
    Poté podáváme vychlazený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.