Salát ze špenátu a ředkviček
15 min.
Ingredience
- Zálivka
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 300gramůJogurt bílý
- 2mililitryCitronová šťáva
- 150gramůSýr Niva (Rokfór)
- 2lžičkyCukr krupice
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Špenát přebereme, rozdělíme listy a vyhodíme řapíky. Zdravé listy opereme pod tekoucí vodou, osušíme v čisté utěrce. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do vhodné misky. Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky se špenátem a pomocí dvou vidliček promícháme.
- 2Sýr Niva rozdrobíme do jiné nádoby, přilijeme olej, přidáme pálivou mletou papriku a promícháme. Přimícháme do misky se špenátem a ředkvičkami.
- 3Příprava zálivky: Jogurt ve vhodné nádobě smícháme s citrónovou šťávou, cukrem. Připravenou zálivkou zalijeme salát a všechny suroviny důkladně promícháme.
- 4Hotový salát rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.