Salát ze špenátu a ředkviček

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špenát přebereme, rozdělíme listy a vyhodíme řapíky. Zdravé listy opereme pod tekoucí vodou, osušíme v čisté utěrce. Nakrájíme na tenké proužky a vložíme do vhodné misky. Omyté ředkvičky nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme do misky se špenátem a pomocí dvou vidliček promícháme.
  • 2
    Sýr Niva rozdrobíme do jiné nádoby, přilijeme olej, přidáme pálivou mletou papriku a promícháme. Přimícháme do misky se špenátem a ředkvičkami.
  • 3
    Příprava zálivky: Jogurt ve vhodné nádobě smícháme s citrónovou šťávou, cukrem. Připravenou zálivkou zalijeme salát a všechny suroviny důkladně promícháme.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.