Salát ze svíčkové s barevným chřestem
40 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí svíčková
- 100gramůChřest bílý
- 100gramůChřest zelený
- 50gramůRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 50gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
5 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
678 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Svíčkovou očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky silné cca 1cm. Z obou stran osolíme, opepříme, vložíme do rozpálené pánve a po obou stranách zprudka opečeme. Poté pokrájíme na nudličky a necháme vychladnout.
- 2Upravíme na talíře a proložíme krájenými sušenými rajčaty.
- 3Bílý i zelený chřest spaříme horkou vodou, ve které předem rozpustíme máslo, citronovou šťávu a cukr. Chřest rozdělíme na talíře k masu a vše posypeme strouhaným parmezánem.
- 4Salát ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.