Salát ze zeleného chřestu s jahodami

20 min.
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme malinový ocet s olejem, dochutíme pepřem a solí.
  • 2
    Zelený chřest omyjeme, dolní třetinu oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem a máslem, chřest uvaříme téměř do měkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, nakrájíme na kousky.
  • 3
    Jahody opláchneme pod studenou vodou, necháme je v sítu okapat, rozkrájíme na čtvrtky.
  • 4
    Nakrájené jahody smícháme s chřestem, rozložíme na servírovací talíře a pokapeme lehce připravenou zálivkou z balsamicového octa a oleje. Salát necháme 10 minut uležet a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.