Salát ze zeleného chřestu s jahodami
20 min.
Ingredience
- 250gramůChřest zelený
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 300gramůJahody zahradní
- 2lžíceOcet malinový
- 1lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
161 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme malinový ocet s olejem, dochutíme pepřem a solí.
- 2Zelený chřest omyjeme, dolní třetinu oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem a máslem, chřest uvaříme téměř do měkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, nakrájíme na kousky.
- 3Jahody opláchneme pod studenou vodou, necháme je v sítu okapat, rozkrájíme na čtvrtky.
- 4Nakrájené jahody smícháme s chřestem, rozložíme na servírovací talíře a pokapeme lehce připravenou zálivkou z balsamicového octa a oleje. Salát necháme 10 minut uležet a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.