Salsa z batátů

20 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
4 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme najemno, vložíme do mísy, přidáme limetkovou šťávu a necháme nasáknout.
  • 2
    Odkrojíme vršek a spodek pomeranče. Postavíme na vál, a pečlivě odřežeme všechnu kůru a bílou dužinu. Rozkrájíme nad mísou na dílky.
  • 3
    Batát oloupeme a opláchneme pod studenou vodou, rozkrájíme na čtvrtky, pak na jemné plátky. Přidáme do mísy s pomeranči. Okurku rozkrojíme podélně napůl, vyjmeme semena, nakrájíme na plátky a přidáme do mísy. Z chilli odstraníme stopku, rozřízneme a vyjmeme semena. Dužinu nakrájíme najemno a přidáme do mísy, přidáme nakrájenou červenou cibuli s limetkovou šťávou a dobře zamícháme. Zakryjeme a necháme hodinu stát při pokojové teplotě.
  • 4
    V lednici můžeme uchovat až 3 dny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.