Šampaňský sorbet
15 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 6lžicCitronová šťáva
- 20mililitrůSirup malinový
- 2lžičkyRůžová voda
- 500mililitrůVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Cukr rozpustíme v kastrůlku ve 250 ml vody a sirup lehce svaříme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
- 2Do sirupu přecedíme citronovou šťávu, přilijeme malinovou šťávu, růžovou vodu a sekt. Vše dobře promícháme, přelijeme do nerezové mísy a vložíme na 5 hodin do mrazáku. Během mražení každou hodinu směs promícháme vidličkou, aby se vytvořila jemná ledová tříšť.
- 3Sorbet rozdělíme do pohárů a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.