Šampaňský sorbet

15 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250gramůCukr krupice
    • 6lžicCitronová šťáva
    • 20mililitrůSirup malinový
    • 2lžičkyRůžová voda
    • 500mililitrůVíno šumivé (sekt)
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
387 kcal
Tuky
1 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
41 mg
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr rozpustíme v kastrůlku ve 250 ml vody a sirup lehce svaříme. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout.
  • 2
    Do sirupu přecedíme citronovou šťávu, přilijeme malinovou šťávu, růžovou vodu a sekt. Vše dobře promícháme, přelijeme do nerezové mísy a vložíme na 5 hodin do mrazáku. Během mražení každou hodinu směs promícháme vidličkou, aby se vytvořila jemná ledová tříšť.
  • 3
    Sorbet rozdělíme do pohárů a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.