Šarlotka s mandarinkami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
57 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
884 mg
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.
  • 3
    Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
  • 4
    Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.
  • 5
    Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky
  • 6
    Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.