Šarlotka s mandarinkami
40 min.
Ingredience
- Na krém
- 1kusCukr vanilka
- 2kusyMandarinky
- 6plátkůŽelatina bílá plátky
- 300gramůZakysaná smetana
- 120gramůCukr moučkový
- 400mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- Na těsto
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 4lžíceCukr krupice
- 4lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceMarmeláda višňová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
57 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
884 mg
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.
- 2Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.
- 3Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
- 4Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.
- 5Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky
- 6Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.