Šátečky plněné nepravou šlehačkou
60 min.
Ingredience
- Nepravá šlehačka
- 30gramůMouka pšeničná hrubá
- 80gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 0,19litrMléko polotučné
- 200gramůMouka polohrubá
- 100gramůTuk Hera jedlý
- 80lžicCukr krupice
- 20gramůDroždí
- 0,19lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1804 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
365 g
Vláknina
2 g
Cukr
313 g
Postup přípravy
- 1Ze všech přísad vypracujeme těsto, vytvoříme kouli, dáme do studené vody minimálně na 2 hodiny. Lépe je nechat kynout těsto přes noc.
- 2Vykynuté těsto vysušíme, vyválíme plát 2 mm vysoký, vykrájíme čtverečky stejně velké, našikmo sbalíme kolem trubičky. Konce navlhčíme vodou a pevně stiskneme. Posypeme cukrem, ještě horké naplníme.
- 3Krém: za stálého míchání svaříme mouku s mlékem, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. Krém musíme hodně našlehat, aby byl lehký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.