Šátečky plněné nepravou šlehačkou

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • Nepravá šlehačka
    • 200gramůMouka polohrubá
    • 100gramůTuk Hera jedlý
    • 80lžicCukr krupice
    • 20gramůDroždí
    • 0,19lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1804 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
38 g
Sacharidy
365 g
Vláknina
2 g
Cukr
313 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze všech přísad vypracujeme těsto, vytvoříme kouli, dáme do studené vody minimálně na 2 hodiny. Lépe je nechat kynout těsto přes noc.
  • 2
    Vykynuté těsto vysušíme, vyválíme plát 2 mm vysoký, vykrájíme čtverečky stejně velké, našikmo sbalíme kolem trubičky. Konce navlhčíme vodou a pevně stiskneme. Posypeme cukrem, ještě horké naplníme.
  • 3
    Krém: za stálého míchání svaříme mouku s mlékem, necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a postupně vmícháme vychladlou kaši. Krém musíme hodně našlehat, aby byl lehký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.