Šátečky s játrovou náplní

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
949 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
61 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněná, omytá a okapaná játra drobně pokrájíme, na oleji prudce orestujeme ze všech stran, pokropíme smetanou, promícháme a přidáme vejce (5ks). Za stálého míchání je necháme srazit a nakonec vmícháme vegetu. Směs necháme vychladnout.
  • 2
    Na pomoučněném vále rozválíme listové těsto na plát vysoký asi 0,5 cm a rozkrájíme jej na čtverce o straně asi 10 cm. Do středu každého dáme lžíci játrové směsi a křížem přes ní přeložíme a smáčkneme k sobě protilehlé rohy čtverce.
  • 3
    Takto připravené šátečky potřeme zbylým rozšlehaným vejcem, posypeme solí a kmínem a ve středně horké troubě upečeme dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.