Savojský piškot
65 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCukr krupice
- 50gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůSolamyl
- 100gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
185 mg
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dobře utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně přidáváme mouku a na závěr škrobovou moučku. Třeme dokud směs nezíská homogenní konzistenci. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do utřené směsi.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Formu vymažeme a dno i stěny vysypeme krystalovým cukrem. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 40minut.
- 4Po vyjmutí z trouby necháme piškot vychladnout a vyklopíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.