Savojský piškot

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
140 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
185 mg
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve rozklepeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dobře utřeme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Poté postupně přidáváme mouku a na závěr škrobovou moučku. Třeme dokud směs nezíská homogenní konzistenci. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do utřené směsi.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 180C.
  • 3
    Formu vymažeme a dno i stěny vysypeme krystalovým cukrem. Těsto nalijeme do formy a pečeme asi 40minut.
  • 4
    Po vyjmutí z trouby necháme piškot vychladnout a vyklopíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.