Schauffenské jazýčky
40 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 130gramůOřechy lískové
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 200gramůMáslo čerstvé
- 150gramůCukr moučkový
- 30gramůČokoláda hořká
- 40mililitrůKoňak vaječný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
64 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
29 g
Cukr
79 g
Postup přípravy
- 1Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme cukr, nastrouhané oříšky a mouku. Z hotového těsta na máslem vymazaném plechu tvoříme podlouhlé slabé jazýčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě do žluta asi 10 minut. Ještě horké sejmeme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout.
- 2Zatím utřeme měkké máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháme vaječný koňak. Polovinu vychladlých jazýčků natřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a slepíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.