Schauffenské jazýčky

40 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
969 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
64 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
29 g
Cukr
79 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a postupně vmícháme cukr, nastrouhané oříšky a mouku. Z hotového těsta na máslem vymazaném plechu tvoříme podlouhlé slabé jazýčky, které pečeme ve středně vyhřáté troubě do žluta asi 10 minut. Ještě horké sejmeme z plechu a necháme na rovné ploše vychladnout.
  • 2
    Zatím utřeme měkké máslo s cukrem do pěny a postupně vmícháme vaječný koňak. Polovinu vychladlých jazýčků natřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou, přiklopíme druhou polovinou a slepíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.