Schwarzwald s višněmi
115 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 240gramůCukr krupice
- 70gramůMáslo čerstvé
- 7kusůVaječný žloutek slepičí
- 5lžicVoda pitná
- 7kusůVaječný bílek slepičí
- 50gramůKakao
- 100gramůOřechy vlašské
- 3lžíceDžem višňový
- 500gramůKompot višňový
- 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyCukr vanilka
- 60gramůČokoláda hořká
- 1baleníDortové želé čiré
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
39 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme 125 g mouky, vejce, 60 g cukru, máslo a utvoříme křehké těsto. Těsto vložíme na 30 minut odpočinout do chladničky.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem a zchladlé těsto do něj rozprostřeme a několikrát jej propíchneme vidličkou. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia, dort vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- 3V misce ušleháme žloutky, vodu a 180 g cukru do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně jej zamícháme do žloutkové směsi, pak přimícháme zbytek mouky, kakao a najemno nasekané vlašské ořechy. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem, těsto do ní nalijeme a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia pečeme asi 60 minut. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Po vychladnutí piškot rozdělíme na 3 placky.
- 4Křehké těsto potřeme višňovým džemem, na něj položíme jednu placku.
- 5Višně necháme okapat a šťávu zachytíme a odložíme stranou. 1/8 l višňové šťávy nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Želatinovou dortovou polevu rozmícháme v trošce višňové šťávy a přidáme do kastrůlku, promícháme a pak odstavíme. Nakonec přimícháme višně. Když hmota začne tuhnout, tak ji rozprostřeme na placku, kterou jsme položili na křehké těsto.
- 6V míse ušleháme smetanu s vanilkovým cukrem dotuha a trochu šlehačky odložíme stranou a trochu šlehačky rozetřeme na višňovou hmotu a přiklopíme prostřední plackou. Placku opět potřeme višňovou hmotou, poté šlehačkou a přiklopíme poslední plackou. Zbytek šlehačky rozetřeme na celý dort. Šlehačku, kterou jsme si odložili, naplníme do zdobícího sáčku a na povrchu dortu tvoříme hromádky, zdobíme višněmi a nastrouhanou hořkou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.