Sedmikráskový med
70 min.
Ingredience
- 100gramůSedmikráska
- 1litrVoda pitná
- 1kilogramCukr třtinový
- 1kusCitrony
Počet porcí:
20Postup přípravy
- 1Sedmikráskové květy vložíme do hrnce a zalijeme je litrem studené vody, kterou pomalu přivedme k varu. Jakmile se voda začne vařit, hrnec odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Až druhý den sedmikrásky scedíme do druhého hrnce, rukou ještě vymačkáme z květů vodu. Do výluhu nasypeme 1 kg třtinového cukru a přidáme omytý, na plátky pokrájený citrón. Vaříme pomalu při nízké teplotě tak dlouho, než se začne tekutina táhnout "na niť" - je dostatečně medové konzistence.
- 2Sedmikráskový med podáváme při nachlazení nebo zažívacích potížích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.