Sekaná s ovesnými vločkami

75 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůMaso mleté - mix
    • 150gramůOvesné vločky
    • 2lžičkyVegeta
    • 1kusVejce slepičí
    • 1lžičkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaMajoránka
    • 1lžičkaKmín mletý
    • 40gramůSlanina vepřová
    • 1lžíceVepřové sádlo
    • 1kusCibule
    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
451 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovesné vločky v míse smícháme s vegetou, zalijeme mlékem a promícháme.
  • 2
    K mletému masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, kmín a 20g slaniny nakrájené na kostičky. Vše dobře promícháme, přidáme namočené ovesné vločky a znovu promícháme.
  • 3
    Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. Maso obložíme nasekanou cibulí, zalijeme trochou vody a na povrch sekané položíme zbylou slaninu nakrájenou na plátky.
  • 4
    Pečeme asi 50 minut, sekanou podléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 28. 8. 2015
Sekaná s ovesnými vločkami
Remoska je perfektní věcička, já dělala více porcí, tak jsem pekla klasicky v pekáčku v troubě. Občas sekanou s ovesnými vločkami dělávám, pokud je libové maso, tak není moc šťavnatá, ale je zdravější🙂. Nám chutná, pokud se dobře ochutí, není co řěšit. Podávala jsem s bramborovou kaší přelitou výpekem s cibulí a jídlo jsem doplnila zelným salátem s koprem. Můžu doporučit.😉