Sekaná s ovesnými vločkami
75 min.
Ingredience
- 500gramůMaso mleté - mix
- 150gramůOvesné vločky
- 2lžičkyVegeta
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaKmín mletý
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžíceVepřové sádlo
- 1kusCibule
- 100mililitrůMléko polotučné
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
451 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ovesné vločky v míse smícháme s vegetou, zalijeme mlékem a promícháme.
- 2K mletému masu přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku, kmín a 20g slaniny nakrájené na kostičky. Vše dobře promícháme, přidáme namočené ovesné vločky a znovu promícháme.
- 3Z připravené směsi vytvarujeme šišku, kterou vložíme do remosky vymazané sádlem. Maso obložíme nasekanou cibulí, zalijeme trochou vody a na povrch sekané položíme zbylou slaninu nakrájenou na plátky.
- 4Pečeme asi 50 minut, sekanou podléváme výpekem a podle potřeby doléváme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 28. 8. 2015
Sekaná s ovesnými vločkami
Remoska je perfektní věcička, já dělala více porcí, tak jsem pekla klasicky v pekáčku v troubě. Občas sekanou s ovesnými vločkami dělávám, pokud je libové maso, tak není moc šťavnatá, ale je zdravější🙂. Nám chutná, pokud se dobře ochutí, není co řěšit. Podávala jsem s bramborovou kaší přelitou výpekem s cibulí a jídlo jsem doplnila zelným salátem s koprem. Můžu doporučit.😉