Sekaný řízek se sýrem
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusŽemle tuková
- 3kusyRajčata
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
33 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso osolíme a opepříme. Přidáme namočenou a vymačkanou žemli, 1 celé vejce a 1 žloutek a nastrouhaný sýr. Vše spojíme v těsto.
- 2Z těsta vytvarujeme 10 menších plátků, které máčíme ve zbylém vyšlehaném bílku a v rozehřátém másle je po obou stranách opečeme.
- 3Plátky vyjmeme a ve zbylém tuku opečeme cibuli a papriku nakrájené na plátky, vložíme zpět maso, přidáme nakrájená rajčata a podlijeme smetanou. Dodusíme.
- 4Nakonec pokrm ozdobíme čtvrtkou citronu. Podáváme s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.