Selská sýrová polévka

50 min.
Švýcarsko

Ingredience

    • 500gramůChléb konzumní
    • 500gramůSýr Eidam cihla 40%
    • 1litrVývar telecí
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
728 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
30 g
Sacharidy
65 g
Cukr
1 g
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb a sýr nakrájíme na kostičky, které nasypeme do hrnce.
  • 2
    V jiném hrnci povaříme 1 l bujónu. Asi 3/4 bujónu přelijeme kostičky chleba a sýra.
  • 3
    Tuto směs hřejeme na velmi mírném plameni, dokud se bujón nevsákne do chleba a sýr se neroztaví.
  • 4
    Nakonec polévku zředíme zbývající částí bujónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.