Semifreda
45 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 160gramůCukr krupice
- 10gramůKakao - prášek
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na krém
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 25gramůZtužovač šlehačky
- 50mililitrůVoda pitná
- 1kusCukr vanilka
- Na ozdobu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
- 2Bílky vyšleháme do pěny, postupně vešleháme cukr, až vznikne tuhá pěna. V míse vyšleháme olej se žloutky do pěny. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a na závěr lehce „zabalíme“ sníh z bílků.
- 3Těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
- 4V mezičase připravíme krém. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme dotuha. V míse metličkou šleháme alespoň půl minuty s vlažnou vodou želatinový ztužovač. Poté lehce přimícháváme šlehačku.
- 5Upečený piškot necháme zchladnout, vyndáme opatrně, položíme na utěrku pečicím papírem nahoru a sloupneme ho z těsta.
- 6Plech vyložíme čistým papírem, na něj položíme plát těsta, ale obráceně – stranu, z které jsme sloupli papír, dáme nahoru.
- 7Plát celý natřeme šlehačkovým krémem, ozdobíme měsíčky mandarinek a a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce. Poté vykrajujeme různé tvary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.