Semifreddo - základní recept
15 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 220gramůCukr krupice
- 1lžičkaTresť vanilková
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
729 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
50 g
Sacharidy
60 g
Cukr
54 g
Vápník
127 mg
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Když směs zhoustne a zesvětlá, odstavíme a za občasného prošlehání necháme zchladnout.
- 2Ušlehanou tuhou šlehačku opatrně vmícháme do směsi.
- 3Nalijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.