Semifredo s lentilkami
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 40mililitrůMartell cognac
- 2lžíceLentilky
- 1hrstOřechy vlašské
- 1hrstMandle loupané
- 1hrstKandované ovoce
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
43 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
702 mg
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou.
- 2Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme trochu koňaku. Šleháme tak dlouho, až vznikne krém.
- 3Smetanu ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do žloutkévého krému vmícháme smetanu a sníh.
- 4Do hotového krému zlehka vmícháme kandované ovoce, nasekané ořechy, mandle a lentilky. Vše přidáváme postupně, aby se suroviny nepropadly na dno.
- 5Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a krém do ní vlijeme. Můžeme ozdobit zbylým ovocem a mandlemi.
- 6Dezert uložíme na 6 hodin do mrazáku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.