Semifredo s lentilkami

20 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
43 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
702 mg
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce a smetanu necháme před přípravou v místě se stejnou teplotou.
  • 2
    Žloutky oddělíme od bílků, žloutky metličkou vyšleháme s cukrem a přidáme trochu koňaku. Šleháme tak dlouho, až vznikne krém.
  • 3
    Smetanu ušleháme. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Postupně do žloutkévého krému vmícháme smetanu a sníh.
  • 4
    Do hotového krému zlehka vmícháme kandované ovoce, nasekané ořechy, mandle a lentilky. Vše přidáváme postupně, aby se suroviny nepropadly na dno.
  • 5
    Chlebíčkovou formu vyložíme potravinářskou fólií a krém do ní vlijeme. Můžeme ozdobit zbylým ovocem a mandlemi.
  • 6
    Dezert uložíme na 6 hodin do mrazáku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.