Semilune, moldavské citronové půlměsíčky
40 min.
Ingredience
- 10kusůVaječný žloutek slepičí
- 320gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůMarmeláda rybízová
- 280gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCitrony
- 430gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
1 g
Cukr
53 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, prolisovanými vařenými žloutky, šťávou a nastrouhanou kůrou z 1 citronu, přidáme hladkou mouku, třeme dále vařečkou a potom rukama vypracujeme hladké těsto.
- 2Z těsta vyválíme plát silný asi 4 mm a formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Pečivo narovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme dorůžova na mírném ohni.
- 3Mezitím ze 150 g moučkového cukru, šťávy a kůry z jednoho citronu utřeme polevu.
- 4Upečené semilune spojíme zavařeninou z černého rybízu a potřeme citronovou polevou.
- 5Podáváme jako zákusek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.