Semilune, moldavské citronové půlměsíčky

40 min.
Moldavská republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
1 g
Cukr
53 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, prolisovanými vařenými žloutky, šťávou a nastrouhanou kůrou z 1 citronu, přidáme hladkou mouku, třeme dále vařečkou a potom rukama vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát silný asi 4 mm a formičkou vykrajujeme půlměsíčky. Pečivo narovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme dorůžova na mírném ohni.
  • 3
    Mezitím ze 150 g moučkového cukru, šťávy a kůry z jednoho citronu utřeme polevu.
  • 4
    Upečené semilune spojíme zavařeninou z černého rybízu a potřeme citronovou polevou.
  • 5
    Podáváme jako zákusek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.