Semolinový chléb

60 min.
Itálie

Ingredience

    • 2lžičkyDroždí
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 2lžičkyOlej olivový
    • 250gramůMouka pšeničná - Semolina
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Vápník
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jako první si připravíme kvásek. Nasypeme do mísy 125 g hladké mouky a zalijeme ji 175 ml vody a přidáme půl lžičky droždí. Vytvoříme husté těstíčko, které dáme na teplé místo na 12 hodin kvasit.
  • 2
    Po dvanácti hodinách do velké mísy nasypeme lžičku droždí, zalijeme 100 ml vlažné vody a necháme pět minut droždí rozpouštět. Pak přidáme zbylou hladkou mouku a 220 g mouky semolinové, lžičku oleje a kvásek. Těsto poté vyklopíme a alespoň pět minut hněteme. Poté vrátíme do mísy a necháme dvě hodiny kynout.
  • 3
    Těsto pak rozdělíme na dva stejně velké kusy a vytvarujeme z každého bochníky a posypeme je zbylou semolinovou moukou. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Pak je dáme do trouby a necháme je 30 minut péct na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.