Sépiovo-garnátové špízy

40 min.
Japonsko

Ingredience

    • 8kusůGarnát obecný
    • 250gramůSépie
    • 1hrstCibulka jarní
    • 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 1kusZázvor celý
    • 80mililitrůOmáčka sójová
    • 80mililitrůVíno bílé
    • 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
265 mg
Cukr
928 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Syrové garnáty vyloupeme z krunýřů, na hřbetě je rozřízneme, odstraníme černé vnitřnosti. Důkladně je omyjeme a osušíme. Sépii opláchneme, stáhneme kůži a nakrájíme na cca 16 kousků. Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky. Poté na špejle napichujeme vždy 2 kousky sépie a cibulky a 1 garnáta. Špízy poprášíme moukou.
  • 2
    Oloupeme zázvor, nastrouháme najemno a smícháme se sójovou omáčkou a bílým vínem. Přivedeme k varu.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě v něm pečeme špízy ze všech stran. Zalijeme zázvorovou tekutinou a cca 2-3 minuty podusíme. Ihned teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.