Sépiovo-garnátové špízy
40 min.
Ingredience
- 8kusůGarnát obecný
- 250gramůSépie
- 1hrstCibulka jarní
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusZázvor celý
- 80mililitrůOmáčka sójová
- 80mililitrůVíno bílé
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
265 mg
Cukr
928 mg
Postup přípravy
- 1Syrové garnáty vyloupeme z krunýřů, na hřbetě je rozřízneme, odstraníme černé vnitřnosti. Důkladně je omyjeme a osušíme. Sépii opláchneme, stáhneme kůži a nakrájíme na cca 16 kousků. Cibulky očistíme a nakrájíme na kousky. Poté na špejle napichujeme vždy 2 kousky sépie a cibulky a 1 garnáta. Špízy poprášíme moukou.
- 2Oloupeme zázvor, nastrouháme najemno a smícháme se sójovou omáčkou a bílým vínem. Přivedeme k varu.
- 3V pánvi rozpálíme olej a při střední teplotě v něm pečeme špízy ze všech stran. Zalijeme zázvorovou tekutinou a cca 2-3 minuty podusíme. Ihned teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.