Sevdidžan

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
314 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy si dáme 200g cukru a 4 žloutky, vyšleháme si je do pěny, pomalu za stálého míchání přidáváme rozpuštěné máslo, smetanu a nastrouhanou citronovou kůru z omytého, osušeného citronu.
  • 2
    Přes síto přisypeme k žloutkovému krému hladkou mouku a krupici, promícháme a lehce vmícháme vyšlehaný tuhý sníh ze 4 bílků.
  • 3
    Koláčovou formu si vymažeme máslem a piškotové těsto sevdidžan do ní nalijeme a upečeme v troubě při 175°C. Pečeme přibližně 25-30 minut.
  • 4
    Během doby, kdy se nám peče těsto, si uvaříme sirup z 1 dl vody, vanilkového cukru a 250 g krupicového cukru. Vaříme ho jen 5 minut.
  • 5
    Koláč polijeme uvařeným sirupem a ještě chvíli necháme v troubě.
  • 6
    Vychladlý pokrájíme na porce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.