Shitake muffiny

60 min.

Ingredience

    • 150gramůShiitake houby
    • 2stroužkyČesnek
    • 1kusžloutek
    • 10gramůPepř černý mletý
    • 3lžíceOlej rostlinný
    • 10gramůZázvor
    • 3kusyCibulka jarní
    • 160gramůHovězí maso mleté
    • 150gramůBrambory vařené
    • 4lžíceSójová omáčka
    • 450gramůListové těsto
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
2 g
Cukr
636 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby pokrájíme a spolu s česnekem a strouhaným zázvorem opečeme na lžíci oleje.
  • 2
    Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a smícháme ji s masem. Osolíme a opepříme. Smícháme s houbami.
  • 3
    Brambory nakrájíme na kousky nebo nastrouháme na jemno a přidáme je ke směsi.
  • 4
    Ochutíme sójovou omáčkou.
  • 5
    Zbylým olejem vymažeme formy na muffiny. Vyložíme je vyváleným listovým těstem. Z těsta, které nám zbyde, vykrajujeme kolečka o průměru naší formy na muffiny - uprostřed uděláme křížek.
  • 6
    Směsí naplníme listové muffiny, přiklopíme kolečkem a spoj potřeme žloutkem. Také shora je potřeme žloutkem.
  • 7
    Pečeme na 180 °C asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.